Una altra Ofèlia

Una altra Ofèlia és una obra sobre la corrupció i els mals tractes a les dones i, més concretament, sobre els maltractaments psicològics. Però en lloc de tirar mà de la informació mediàtica que diàriament ens ofereix diferents casos de corrupció i de violència de gènere i presentar-los directament en una mena de joc realista, s’hi opta per una estratègia diferent: rellegir el gran mite shakespearià de Hamlet i Ofèlia per barrejar-lo i contrastar-lo amb l’actualitat, propiciant així una major intensitat poètica i plantejar els fets de manera indirecta: pels seus efectes. Ofèlies eternes en mans de falsos amants: Ofèlies violades, ofegades, apallissades, mortes sense violetes…

«Molins ha proporcionat una nova veu i una nova força verbal a un personatge femení que, en un altre moment, havia estat víctima de diatribes i d’ultratges verbals. És ella, en lloc de Hamlet, qui ara te l’oportunitat de somniar, i és ella qui ara es troba perseguida pels espectres. Els fantasmes, en efecte, poblen l’obra de Molins».
Manuel Molins: Una altra Ofèlia i els fantasmes de Shakespeare, Sharon G. Feldman, University of Richmond. Article inclòs en Teatre, passions i (altres) insolències. Lectures sobre la dramatúrgia de Manuel Molins, Publicacions de la Universitat de València, 2008.

Una altra Ofèlia. Teatres de la Generalitat Valenciana, València. 2005. 108 pàg.