Entrevistes

Manuel Molins: “Manuel Molins: «El teatre valencià ha d’estar a l’altura de l’europeu»”. Per Xavier Aliaga. 2020
«Prou del món del sainet i pensar en xicotet en el teatre valencià, en el diminutiu!».
Manuel Molins: “Un dramaturg ha de trencar-ho tot”
. Per Laura Julián. 2020
«Quan escrius has de sentir unes veus, has de parlar amb aqueixos personatges. Si no els sents, val més que ho deixes córrer, perquè no estan dins teu. La veritat emocional de què parla Pinter és no imposar-te, no obligar el personatge a dir el que tu vols dir».
Manuel Molins: “‘Poder i santedat’ trenca amb allò establert, és una obra avantguardista”. Per Xavier Aliaga. 2018
«No m’agrada el teatre pur, m’agrada la barreja. I aquesta no és una obra realista, planteja una realitat. El mite i la realitat es fonen i confonen».
Manuel Molins: «Sin acción no hay teatro». Per Juan Marea. 2013
«Trabajando el género, te ves obligado a adquirir el oficio, aspecto que me parece importantísimo. Es cierto que un dramaturgo debe tener su mundo propio. Pero este espacio personal se construye día a día con la escritura. Uno debe conocer las bases de su oficio, amarrarse a ciertas convenciones».
Entrevista a Manuel Molins: «Vull exposar a través del teatre el sentit d’Europa i de la modernitat». Per Francesc Calafat. 2006
«La meua obra, més aviat, s’inclina per explorar universos poètics potents i de dimensions estètiques que valguen la pena. No dic que ho aconseguisca, però si mire d’intentar-ho. Per una altra banda, la nostra paraula, el nostre català està molt castigat. Per aquesta raó és d’una gran transcendència aportar textos que tinguen una gran possibilitat de paraula, de registres».