Una cruel estultícia

El teatre sempre s’ha ocupat de la guerra, des dels antics grecs fins als nostres dies. I a més, 2014 és l’any del centenari de la Primera Guerra Mundial també coneguda com a Gran Guerra, un adjectiu, Gran, que em sembla més que improcedent: és gran una obra d’art o un descobriment científic, però una guerra?
Llegeix-lo online

«Un discurs que va més enllà de la pulsió individual per compartir les seues reflexions de forma col·lectiva: pretendre que el teatre no és apte per mostrar la complexitat d’interessos, mort, horror i efectes de la guerra, és negar l’evidència i la pràctica mil·lenària que ens ha deixat un procés multiforme i ric en troballes de tota mena: un procés que ens mostra, per una banda, la seua gran vàlua i pluralitat estètica; i per l’altra, ens documenta sobre la barbàrie de què som capaços els humans quan ens hi aferrem a una idea excloent i exclusiva de la veritat».
Núria Santamaria. Ressenya en la UAB. 2017

Una cruel estultícia (Teatre, Guerra i Veritat). Punctum. Col·lecció «Documenta Teatral» 6, 2015. Coeditat amb el Màster Universitari en Estudis Teatrals. 137 pàg.